SKŁADNIKIgruszki, woda, cukier, ocet spirytusowy, cynamon, goździki.OPISGruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany.Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek. Sprawdzają się również w słodkich połączeniach tj, z ciastem drożdżowym, w tartaletkach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 462 kJ/111 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 28 g w tym cukry: 25 g Białko: 0,2 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.