SKŁADNIKIprzetarte pomidory (94 %), cebula, przetarta papryka chili (1,5 %), czosnek, sól, oliwa z oliwek, papryka słodka mielona, bazylia suszona, natka pietruszki suszona.OPISSos pomidorowy z papryką chili produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy świeżą, przetartą paprykę chili, cebulę, czosnek i przyprawy (bazylię, pietruszkę, słodką paprykę i sól). Nasz sos nie zawiera dodatku cukru. Całość jest dosmakowana i gotowa do użycia od razu po otwarciu słoika. Sos pomidorowy z papryką chili możemy dodać do makaronu i błyskawicznie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, potraw typu chili con carne, fasolki po bretońsku, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd. Sos pomidorowy z papryką chili- ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu- bez dodatku wody, bez substancji zagęszczających- ze świeżą papryką chili- bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry- gotowy po otwarciu słoikaProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 205 kJ/49 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 9,0 g w tym cukry: 6,0 g Białko: 1,9 g Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.