SKŁADNIKIprzetarte pomidory (85 %), oliwki czarne (5,5 %), oliwki zielone (5 %), cebula, czosnek, sól, oliwa z oliwek, oregano.OPISSos pomidorowy z oliwkami produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy oliwki czarne i zielone, cebulę, czosnek, oregano, pietruszkę i sól. Nasz sos jest bez dodatku cukru. Całość jest dosmakowana i gotowa do spożycia od razu po otwarciu słoika. Sos pomidorowy z oliwkami możemy dodać do makaronu i błyskawicznie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 254 kJ / 61 kcal Tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 9,0 g w tym cukry: 6,0 g Białko: 2,1 g Sól: 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.