SKŁADNIKIprzetarte papryki chili (49 %), przetarte pomidory (49 %), czosnek, sól.OPISNasz sos pół na pół produkujemy ze świeżych i przetartych pomidorów i chili. Świeże pomidory i paprykę chili gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach, (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy czosnek i sos pół na pół jest gotowy. Sos pół na pół to dla fanów pikantnych smaków, praktycznie gotowy sos do makaronu. Można go również dodać do sosów, potraw z roślin strączkowych, do potraw z grilla, użyć jako marynaty. Na bazie sosu pół na pół można szybko i prosto przygotować wyśmienitą pikantną pomidorową. Sos pół na pół- ze świeżych pomidorów i papryki chili- bez dodatku wody i substancji zagęszczających- bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukryProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 237 kJ/57 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12 g w tym cukry: 8,0 g Białko: 2,6 g Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.