SKŁADNIKIkapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej rzepakowy , marchew, przyprawy.OPISTak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak. Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, naleśników, pierogów.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 218 kJ/97 kcal Tłuszcz: 4,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 4,6 g w tym cukry: 3,4 g Białko: 1,8 g Sól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce