SKŁADNIKIszczaw, woda, sól.OPISAby przygotować szczaw w zalewie założyliśmy własną uprawę. Dzięki temu trafiają do nas świeże liście, zebrane tego samego dnia. Szczaw zrywany jest ręcznie, dlatego nie ma wśród liści chwastów, łodyżki są przycięte. Pozwala nam to ciąć liście w duże fragmenty, a nie mielić. Błyskawicznie, ale i ostrożnie blanszujemy liście, tak aby ich nie rozgotować. Gotowy szczaw ręcznie nakładamy do słoi, tak żeby zachować fragmenty liści w całości, dolewamy odrobinę solanki i pasteryzujemy. Tak przygotowany szczaw w liściach pozwoli przygotować w 20 minut szczawiową, która zachwyci wszystkich. Nasz szczaw w liściach przygotowany jest jako baza pod tradycyjną zupę szczawiową. Proponujemy połączyć go z bulionem, na którym gotujemy ziemniaki, dodać MLEKO lub śmietanę, podawać z jajkiem. Jeśli lubisz eksperymentować spróbuj zupy szczawiowo – ogórkowej, naszym przecierem z ogórków, cytryną, śmietaną i jajkiem. Szczaw w liściach- liście szczawiu cięte na duże fragmenty- Bez octu- Tylko 27 kcal w 100 g produktu- szczawiowa w 20 minProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 114 kJ/27 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 4,6 gw tym cukry: 1,2 gBiałko: 0,8 gSól: 1,5 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.