SKŁADNIKIpapryka chili, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól.OPISTen nasz produkt prosto ze słoika jedzą tylko odważni. Papryka jest bardzo ostra. Wyjątkowej pikantności nadają jej pestki – ponieważ papryczki szatkowane są w całości i tak trafiają do słoika. Po otwarciu słoik przechowywany w lodówce może stać bardzo długo. Papryka jest tak ostra, że wystarczy dodać jedną łyżeczkę i duży garnek zupy będzie pikantny. Idealna do sosów, gulaszy, krupniku, grochówek, potraw z roślin strączkowych, pasztetów, do potraw z grilla, do kanapek. Jeśli szukacie pomysłu na ciekawy deser możecie przygotować nasze gruszki w syropie polane czekoladą z dodatkiem dekoracyjnych, czerwonych kawałeczków naszej papryki chili.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 195 kJ/47 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 10 g w tym cukry: 7,0 g Białko: 1,6 g Sól: 1,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.