SKŁADNIKIsok z czarnych porzeczek NFC (55 %), cukier.OPISNasz syrop to prawdziwy sok odsączony z owoców połączony z cukrem. Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów - woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 55 % soku z czarnych porzeczek.Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 1:10. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop z czarnej porzeczki- z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu- rzadko spotykany smak- produkowany tylko z soku z czarnej porzeczki i cukruProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 1120 kJ/264 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 65 gw tym cukry: 64 gBiałko: 0,9 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.