SKŁADNIKIsok z pigwowca (54 %), cukier.OPISProdukujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem, a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 54 % soku z pigwowca.Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 896 kJ / 214 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 52 gw tym cukry: 50 gBiałko: 0,9 gSól: 0 g UWAGIOsad jest zjawiskiem naturalnym.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.