SKŁADNIKIsok z czarnego bzu NFC (52 %), cukier.OPISProdukujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku produktów - woda połączona z koncentratem i aromatami. Cała prawda o syropie wychodzi na jaw, jeśli pokusimy się o przeczytanie składu produktu, który chcemy kupić. Pamiętajmy, że zawsze na pierwszym miejscu w składzie znajduje się ten składnik, którego jest najwięcej w danym produkcie. W naszym syropie jest 52 % soku z czarnego bzu.Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop z czarnego bzu:- z soku odsączonego z owoców a nie z koncentratu- rzadko spotykany smak- produkowany tylko z soku z czarnego bzu i cukruProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 1115 kJ/262 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 65 g w tym cukry: 61 g Białko: 0,6 g Sól: 0 gUWAGASmak, aromat, kolor i konsystencja mogą się różnić w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.