SKŁADNIKIsok z truskawek NFC (51 %), cukierOPISProdukujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 51 % soku z truskawek.Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1105 kJ / 260 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 65 g w tym cukry: 63 g Białko: 0 g Sól: 0 gUWAGISmak, aromat, kolor i konsystencja mogą różnić się w zależności od pory roku i partii surowca. Osad jest zjawiskiem naturalnym.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.