SKŁADNIKIogórki kiszone (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan), marchew. OPISNasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o dużych oczkach, dzięki temu wiórki są spore. Na przecier trafiają ogórki produkowane dokładnie tak samo jak te do słoi. Kisimy więc tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Kupujemy dla rolników nasiona tych odmian, które kiszą się najlepiej. Używamy tylko polskich, świeżych przypraw: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, polski zmielony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak.Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Głównym przeznaczeniem naszego przecieru to zupa ogórkowa, której przygotowanie z naszym przecierem może zająć 15 min. Przecier nadaje się również do przygotowania sosu ogórkowego czy jako składnik sałatek warzywnych. Można podać go, jako porcję warzyw do obiadu np. dla małych dzieci, które mogą mieć jeszcze problem z pogryzieniem całych ogórków. Produkt pasteryzowany.Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 72 kJ/17 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,0 g w tym cukry: 2,0 g Białko: 0,7 g Sól: 1,7 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.