SKŁADNIKIserce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes)OPISNasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z soii, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy. Nie dodajemy innych składników, które mogą zawierać GLUTEN tak szkodliwy dla organizmu ludzkiego. Spożywanie glutenu szczególnie nie jest polecane w przypadku choroby tj. HashimotoSPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłóż makaron do miski i podgrzej przez 2-5 minut. Odcedzić i wypłukać makaron przed użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 3,2 gw tym cukry: 1,3 gBłonnik: 2 gBiałko: 1 gSól: 0,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscuPo otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin