SKŁADNIKI "czerwona fasola Kidney*, woda*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych" OPIS Czerwona fasola, zwana też fasolą kidney to składnik, z którego słynie kuchnia meksykańska. Jest podstawą chili con carne, burritos, a także wielu zup i sałatek. Może być także świetnym pomysłem na obiad, a dodatkowo jest bardzo sycąca. Bogata w składniki odżywcze i minerały – białka i błonnik, potas, wapń, fosfor. Jest idealnym dodatkiem do zdrowej i zbilansowanej diety. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 222 KJ / 53 KCAL Tłuszcz 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 5,3 g w tym cukry 0 g Błonnik 5,8 g Białko 4,4 g Sól 0,05 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA W suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni.