SKŁADNIKI kukurydza* (89%), quinoa* (10%), sól morska (1%)*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS Ekologiczne wafle z dodatkiem quinoa to chrupiące gofry. Zawierają mało kalorii, dlatego z pewnością polubią je osoby dbające o smukłą sylwetkę. Produkowane z wysokiej jakości ekologicznej kukurydzy w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Bezglutenowe. Wafle są cienkie, bardzo chrupiące i mają charakterystyczny smak. Doskonale sprawdzą się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba czy słodkich przekąsek. Z dodatkiem pomidora oraz bazylii będą stanowić wyśmienity, lekkostrawny i dietetyczny posiłek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1438 kJ/341 kcal Tłuszcz 4,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 62 g w tym cukry 1,5 g Błonnik 8,9 g Białko 9,5 g Sól 1,0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA W suchym i czystym, dobrze wentylowanym, neutralnym zapachowo miejscu. Nie wystawiać na działanie promieni słonecznych i niskich temperatur.