- Obecnie brak na stanie
MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO - WIŚNIOWE BEZ PIECZENIA BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 365 g - BAUCK HOF
14,79 zł
Brutto
SKŁADNIKImąka OWSIANA** bezglutenowa, surowy cukier trzcinowy**, skrobia ryżowa*, skrobia kukurydziana*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól kamienna, wanilia*. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** składniki z rolnictwa biodynamicznego)OPISTo magicznie lekkie ciasto smakuje niebiańsko, świeżo jogurtowo i jednocześnie cudownie owocowo. W zależności od upodobań możesz urozmaicić o owoce i soki do bazy owocowej, upiec bazę lub pozostawić ją niewypieczoną, stworzyć magicznie pyszne desery lub rozwinąć własne pomysły z naszą mieszanką do pieczenia.Opakowanie zawiera: 225 g mieszanki na bazę (spód), 100 g mieszanki na masę śmietankową, 40 g mieszanki na polewę owocową. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA- Do przygotowania ciasta wegetariańskiego dodatkowo potrzebne są: Na bazę: 70 g miękkiego masła. Na masę: 400 g jogurtu naturalnego, 200 ml śmietanki, 125 ml mleka. Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g). 1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej. 2. Ugniataj ręcznie 70 g MASŁA z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna. 3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 400 g jogurtu, 200 ml śmietanki, 125 ml MLEKA i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji. 4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki. 5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy. - Do przygotowania ciasta wegańskiego dodatkowo potrzebne są: Na bazę: 70 g miękkiej margaryny. Na masę: 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtuNa polewę owocową: 400 ml soku owocowego oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej. 2. Ugniataj ręcznie 70 g margaryny z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna. 3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji. 4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki. 5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy. Wskazówka: Aby dobrze pokroić kawałki ciasta, od czasu do czasu zanurz nóż w gorącej wodzie. Wolisz, aby spód był chrupiący? Możesz podpiec spód w blasze przez około 13 minut w temperaturze 180°C (grzanie górne/dolne). Następnie pozwól mu ostygnąć. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1578 kJ/372 kcalTłuszcz: 2,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 80 gw tym cukry: 35 gBłonnik: 3,6 gBiałko: 5,2 gSól: 0,07 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i przewiewnym miejscu
4015637013305
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 365
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 6,0000
- Termin przydatności dni
- 60
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
chat
Komentarze (0)