- Obecnie brak na stanie
MIESZANKA NA MUFFINKI Z JABŁKIEM BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 400 g - BAUCK HOF
16,02 zł
Brutto
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE pełnoziarniste** bezglutenowe 39 %, cukier trzcinowy surowy**, mąka OWSIANA razowa** bezglutenowa 25 %, skrobia ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, kwas: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól kamienna, wanilia*. (* składniki ekologiczne, ** składniki z upraw biodynamicznych). OPISOpakowanie zawiera 400 g mieszanki na ciasto i 12 papierowych foremek w różnych wzorach. Czas przygotowania 15 minut, czas pieczenia 30 minut. Muffinki gotowe są w 45 minut. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA- Do przygotowania ciasta wegetariańskiego dodatkowo potrzebne są: 175 g miękkiego MASŁA, 1 jajko. Do tego: 200 g małych jabłek pokrojonych w kostkę (najlepiej odmiany Elstar, Boskoop). Opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cynamonu, 30 g pokrojonych MIGDAŁÓW (jako kruszonka). Rozgrzej piekarnik do 180°C (grzanie góra/dół) i ułóż foremki do muffinek na blasze do pieczenia. Wsyp 400 g mieszanki na ciasto do miski, dodaj 175 g MASŁA i 1 jajko, mieszaj rękoma lub mikserem z hakiem do wyrabiania ciasta, aż powstanie kruche ciasto. Wyjmij 1/3 ciasta i odłóż na kruszonkę. Do reszty ciasta dodać 200 g pokrojonych w kostkę jabłek i równomiernie zagnieść. Rozłóż ciasto równomiernie do foremek. W tym celu nabierz łyżką stołową czubatą porcję ciasta, napełnij foremki i lekko dociśnij. Opcjonalnie wymieszaj ciasto na kruszonkę z 1/2 łyżeczki cynamonu i 30 g migdałów. Następnie równomiernie rozłóż kruszonkę na wierzchu muffinek. Czas pieczenia: 30 minut na średnim ruszcie piekarnika. Przed spożyciem pozostawić muffinki na ruszcie do wystudzenia. - Do przygotowania ciasta wegańskiego dodatkowo potrzebne są: 100 g miękkiej margaryny, 100 ml przecieru jabłkowego. Do tego: 200 g małych jabłek pokrojonych w kostkę (najlepiej odmiany Elstar, Boskoop). Opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cynamonu, 30 g pokrojonych MIGDAŁÓW (jako kruszonka). Rozgrzej piekarnik do 180°C (grzanie góra/dół) i ułóż foremki do muffinek na blasze do pieczenia. Wsyp 400 g mieszanki na ciasto do miski, dodaj 100 g margaryny i 100 ml przecieru jabłkowego, mieszaj mikserem ręcznym, aż powstanie kruche ciasto. Wyjmij 1/3 ciasta i odłóż na kruszonkę. Do reszty ciasta dodać 200 g pokrojonych w kostkę jabłek i równomiernie zagnieść. Rozłóż ciasto równomiernie do foremek. W tym celu nabierz łyżką stołową czubatą porcję ciasta, napełnij foremki i lekko dociśnij. Opcjonalnie wymieszaj ciasto na kruszonkę z 1/2 łyżeczki cynamonu i 30 g migdałów. Następnie równomiernie rozłóż kruszonkę na wierzchu muffinek. Czas pieczenia: 30 minut na średnim ruszcie piekarnika. Przed spożyciem pozostawić muffinki na ruszcie do wystudzenia. Wskazówka:Podawać z sosem waniliowym, lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1575 kJ/373 kcalTłuszcz: 4,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 29 gBłonnik: 6,2 gBiałko: 8,5 gSól: 0,75 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY, SOJĘ, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
4015637013343
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 400
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 6,0000
- Termin przydatności dni
- 60
- CERTYFIKAT BIO
- CERTYFIKAT BIO
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
chat
Komentarze (0)