SKŁADNIKISARDYNKI 55 %, cebula* 13 %, natka pietruszki* 12 %, oliwa z oliwek extra virgin* 10 %, płatki ziemniaczane* 9 %, czosnek*, pieprz*, sól morska. (* składnik z rolnictwa ekologicznego). 45 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.OPISPasta do smarowania na bazie filetu z SARDYNKI (Sardina pilchardus W.) z ekologiczną natką pietruszki i oliwą z oliwek extra virgin. Produkt sterylizowany. Sardynka została złowiona w środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.31/27.VIII).Idealny dodatek do tostów, sałatek, jajka bądź kanapek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 565 kJ/136 kcalTłuszcz: 8,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,1 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1,1 gWęglowodany: 5,0 gw tym cukry: 0,8 gBłonnik: 1,5 gBiałko: 10 gSól: 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.