SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMuszelki to polska nazwa makaronu conchiglie. Makaron powstaje z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki otrzymywanej z wysokogatunkowej PSZENICY durum. Muszelki doskonale nadają się do zup oraz bardzo dobrze łączą się z sosami np. z kawałkami mięsa i warzyw. Stanowią idealny składnik zapiekanek oraz sałatek, nadając im efektowny wygląd. Spróbuj ich w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 l wody na 100 g makaronu, dodać makaron i sól. Gotować ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ/358 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy nasycone: 0,4 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 3,4 gBłonnik: 2,4 gBiałko: 12 g Sól: