SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1569 kJ/370 kcalTłuszcz - 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 gWęglowodany - 73 gw tym cukry - 2,3 gBłonnik - 3,1 gBiałko - 13 gSól - 0,04 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować ok. 4 - 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.