SKŁADNIKIwoda, GORCZYCA*, ocet jabłkowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMusztarda Dijon to popularna i jednocześnie najbardziej rozpoznawalna musztarda we Francji. Główne jej cechy to gładka konsystencja i wyraźny, bardzo ostry smak z delikatnie słoną nutą. Idealna do potraw pieczonych i grillowanych, a także tradycyjnych wędlin i serów. Polecana jako składnik marynat oraz sosów do mięs i sałatek.Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 765 kJ/184 kcal Tłuszcz: 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 4,5 g w tym cukry: 2,5 g Białko: 7,8 g Sól: 5,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać z dala od światła i ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.