SKŁADNIKIcukinia*, woda, passata pomidorowa* [pomidory* (99,7 %) sól], cebula*, marchew*, papryka czerwona*, ziemniaki*, tłuszcz kokosowy*, morele suszone*, czosnek*, sól himalajska, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTażin (Tadżin) to danie kuchni marokańskiej. Przygotowuje się je w specjalnym glinianym garnku o okrągłym spodzie i stożkowym przykryciu. Tadżin nie jest przyrządzany według jednego przepisu, za każdym razem może smakować inaczej.W Maroko do tadżinu najczęściej używa się jagnięciny. Jednak można to danie przygotować także z innymi gatunkami mięsa. Istnieje również przepis na tadżin z kurczaka, wołowiny, ryb, czy też na tadżin wegetariański.Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASpożyć po obróbce cieplnej osiągając temperaturę 80 stopni Celsjusza przez 3 minuty ciągle mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 371 kJ/89 kcalTłuszcz - 5,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,9 gWęglowodany - 7,9 gw tym cukry - 4,0 gBłonnik - 1,4 gBiałko - 1,1 gSól - 0,8 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ, orzechy, seler, soję, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, spożyć w ciągu 48 godzin.