- Obecnie brak na stanie
MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZGLUTENOWA BIO 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN
14,05 zł
Brutto
SKŁADNIKImąka ryżowa*, tapioka*, maranta trzcinowa*, łuska babki jajowatej*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy BIO 250 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z drożdżami suchymi1. Przesyp mieszankę do miski.2. Dodaj 7 g suszonych drożdzy instant do mieszanki.3. Dodaj 200 ml ciepłej (ok. 45st. C) przegotowanej wody, dwie łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu.4. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.5. Przykryj ściereczką i odstaw wciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika na 30-40 st.C)6. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.7. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st. C.8. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.9. Piecz 17-20 min w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia) 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki. Z drożdżami świeżymi1. Przygotuj rozczyn: do 200 ml ciepłej wody dodaj 20 g świeżych drożdzy (w. temp. pokojowej), 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę mieszanki, dokładnie wymieszaj.2. Zostaw na 15 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.3. Wsyp mieszankę do miski, dodaj gotowy rozczyn i 2 łyżki oliwy.4. Dalej postępuj zgodnie punktami 4-9 przepisu na pizzę z drożdzami suszonymi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1372 kJ / 328kcalTłuszcz - 6,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 gWęglowodany - 61 gw tym cukry - 3,3 gBłonnik - 2,8 gBiałko - 3,7 gSól - 1,4 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
5902837811284
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 250
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 24,0000
- Termin przydatności dni
- 90
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
chat
Komentarze (0)