MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF
16,82 zł
Brutto
SKŁADNIKImąka OWSIANA* (bezglutenowa) (27 %), skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1472 kJ / 348 kcalTłuszcz - 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 gWęglowodany - 72 gw tym cukry - 0,6 gBłonnik - 4,2 gBiałko - 6,6 gSól - 2,1 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. 2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego. 3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania. 5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w piekarniku.6. Piec przez 35 min. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
4015637009001
32 Przedmioty
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 500
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 6,0000
- Termin przydatności dni
- 120
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
chat
Komentarze (0)