SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie wakame (Undaria pinnatifida)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatek. Gotowane jako dodatek do dań z RYB i owoców morza lub do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronów i hamburgerów. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionegoWartość energetyczna: 112 kJ/27 kcalTłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 1,1g w tym cukry: 0 gBłonnik: 6,3 gBiałko: 2,2 gSól: 0,7 g Jod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.UWAGABiały nalot, który może pojawić się algach to sól morska. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcji dla jednej osoby1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu algi zwiększają swoją objętość 6 razy. Czas gotowania: 5 minutZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.