SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na tenskładnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobemWartość energetyczna: 5 kJ /1 kcalTłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 0 g w tym cukry: 0 gBłonnik: 0 gBiałko: 0 gSól: 0 g Jod: 118 µg (79 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.UWAGABiały nalot, który może pojawić się algach to sól morska. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAStosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litrwrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub zbulionu. ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.