• Obecnie brak na stanie
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROTEINOWA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROTEINOWA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP

15,10 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie

SKŁADNIKIpłatki OWSIANE bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, mąka z fasoli*, siemię lniane*, płatki teff*, białko z grochu*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* ( _Salvia hispanica_ ), pestki dyni*, babka jajowata*, mąka teff*, sól himalajska (*certyfikowany składik ekologiczny)OPIS Wegański chleb, który jest źródłem wapnia i potasu oraz jest bogaty w błonnik, żelazo, magnez, fosfor i cynk. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1536 kJ / 367 kcal Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g Węglowodany: 38 g w tym cukry: 2,4 g Białko: 21 g Sól: 1,2 g Żelazo: 7,5 mg (53 %)Magnez: 168 mg (45 %)Fosfor: 523 mg (75 %)Cynk: 3,6 mg (36 %)Wapń: 128 mg (16 %)Potas: 539 mg (27 %)[dzienna referencyja wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)] SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza 2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia 3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę 4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać 5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki 6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny 7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzenia ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.
5907652545116

Opis

Hurtownia
bioplanet
Masa netto
450
Jednostka
szt
Ilość w opakowaniu
5,0000
Kraj pochodzenia
-
Termin przydatności dni
90
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES
ROBERT KARABON JETTING SYSTEMS, CHYLOŃSKA 26, 81-064 GDYNIA
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
chat Komentarze (0)