SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1395 kJ/333 kcal Tłuszcz 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 60 g w tym cukry 2,1 g Błonnik 15 g Białko 23 g Sól 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.