SKŁADNIKISkładniki: fasolka biała* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1195 kJ / 284 kcalTłuszcz - 1,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 35 g w tym cukry - 2,2 gBłonnik - 23 gBiałko - 21 gSól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.