SKŁADNIKIjabłko liofilizowane sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPuder jabłkowy to sproszkowane liofilizowane jabłka z polskich sadów. Liofilizacja jest procesem suszenia sublimacyjnego, zachowująca niemal w pełni smak, zapach oraz witaminy świeżych jabłek. Dzięki ich sproszkowaniu uzyskaliśmy naturalną słodką posypkę z jabłek, bez dodatku cukrów!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1580 kJ / 373 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 84 g w tym cukry: 77 g Błonnik: 10 g Białko: 2,1 g Sól: 0 gZASTOSOWANIE Puder jabłkowy można wykorzystać do: - posypania: placków, ciast, naleśników, ciasteczek, gofrów - jako dodatek do: jogurtów, polew, muffinek, twarożków ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.