SKŁADNIKIpektyna amidowana 100%UWAGIProdukt sezonowy - dostępny od czerwca do sierpnia (włącznie).OPIS pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYch, napojów owocowych oraz ketchupów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.