SKŁADNIKIfasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1201 kJ / 284 kcalTłuszcz - 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 36 gw tym cukry - 6,8 gBłonnik - 32 gBiałko - 17 gSól - 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.