PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g - TERRASANA

PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g - TERRASANA

56,60 zł
Brutto

SKŁADNIKIpulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISUmeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 102 kJ/24 kcalTłuszcz - 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 2,7 gwtym cukry - 0 gBłonnik - 3,6 gBiałko - 0,3 gSól - 14,2gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
8713576173239
10 Przedmioty

Opis

Hurtownia
bioplanet
Masa netto
250
Jednostka
szt
Ilość w opakowaniu
6,0000
Kraj pochodzenia
Japonia
Termin przydatności dni
60
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES
TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
chat Komentarze (0)