SKŁADNIKIpulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISUmeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 102 kJ/24 kcalTłuszcz - 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 2,7 gwtym cukry - 0 gBłonnik - 3,6 gBiałko - 0,3 gSól - 14,2gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.