ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO
16,07 zł
Brutto
SKŁADNIKI Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.OPISZakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czywzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2% lub pełnotłustym.Fiołki ok 1,0 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1-3l MLEKA pasteryzowanego (2% tłuszczu) zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktuWartość energetyczna - 242 kJ / 58kcalTłuszcz - 2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4gWęglowodany - 5,9 gw tym cukry - 5,6 gBiałko - 4gSól - 0,13 gZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C.
4820148055030
87 Przedmioty
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 2
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 64,0000
- Kraj pochodzenia
- -
- Termin przydatności dni
- 30
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
chat
Komentarze (0)