SKŁADNIKIskiełkowane ŻYTO* (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny chleb esseński żytni, wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanego żyta. 2-3 dniowe kiełki żyta są mielone i pieczone w niskiej temperaturze (110°C - 130°C). Chleb nie zawiera drożdży ani zakwasów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 973 kJ / 230 kcal Tłuszcz - 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g Węglowodany - 44 g w tym cukry - 13 g Błonnik - 7,7 g Białko - 6,8 g Sól - 0 gINFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać SOJĘ, ORZECHY i SEZAMZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.