SKŁADNIKIotręby OWSIANE* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne otręby OWSIANE, to produkt powstający przy przemiale owsa na mąkę owsianą. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Polecamy jako dodatek do porannej kaszki śniadaniowej oraz jako panierkę do kotletów, dodatek do ciast, pasztetów warzywnych, chleba, sosów. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1517 kJ / 361 kcalTłuszcz - 7,7 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 gWęglowodany - 46 g,w tym cukry - 1,3 gBłonnik - 18 gBiałko - 18 gSól - 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.