SKŁADNIKI woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol, ocet*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 424 kJ / 101 kcal Białko - 10,4 g Tłuszcz - 0,1 g Węglowodany - 4,9 g, w tym cukry - 0,4 g Błonnik - 0,8 g Sól - 10,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.