SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt wytworzony zwodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać znaturalnie występującej soli. Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę na dzień.Suszone w temperaturze poniżej42°C.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMoczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi.Gotować według uznania ok. 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;Tłuszcz: 2,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;Węglowodany: 3,0 g; w tym cukry: 0 g;Błonnik: 34 g;Białko: 17 g;Sól: 12,4gINFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, po otwarciuprzechowywać szczelnie zamknięte.