SKŁADNIKIotręby ŻYTNIE* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne otręby żytnie, to produkt powstający podczas procesu przemiału żyta na grys żytni. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo - nasienna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami MLECZNYmi. Polecamy również, jako dodatek do zup, sałatek i sosów. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1168 kJ / 281 kcalTłuszcz - 4,3 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 gWęglowodany - 26 g,w tym cukry - 3,0 gBłonnik - 39 gBiałko - 15 gSól - 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.