SKŁADNIKI KASZA MANNA (zawiera GLUTEN) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l MLEKA, do gotującego się MLEKA wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1536 kJ / 362 kcal Tłuszcz - 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 77 g w tym cukry - 0,1 g Białko - 8,7 g Sól - 0,03 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.