SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal; Tłuszcz: 0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 21 g; w tym cukry: 0 g; Błonnik: 31 g; Białko: 18 g; Sól: 4,4 g.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.