

BEZGLUTENOWA EKOLOGICZNA mieszanka do wypieku chleba
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g)
Węglowodany: 52 g (w tym cukry: 0,8 g)
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
INFORMACJA ALERGENNA: Może zawierać orzechy
Opis