- Obecnie brak na stanie
Mieszanka luz chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi 5 kg - Pięć Przemian
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi.
Produkt bezglutenowy.
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt zawiera alergeny: orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.masa netto: 500 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna |
1528kJ/365kcal |
Tłuszcz |
17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,8 g |
Węglowodany |
39 g |
w tym cukry |
2,1g |
Błonnik |
17 g |
Białko |
12 g |
Sól |
1,7 g |