Często, gdy przychodzicie do naszego sklepu w Gdańsku, pytacie, która oliwa z oliwek jest najlepsza. Bo te kupione w markecie są albo gorzkie albo kwaskowate albo Wam nie smakują. Ponieważ ja zawsze będę się odnosić do produktów, które mają certyfikat BIO, napiszę tak: nie ma lepszych i gorszych dlatego, że ich jakość zawsze będzie bardzo dobra. Ale napiszę kilka słów o tym jak oliwy smakują. I zrobię to w sporym skrócie bo tu właściwe nie ma co elaboratów prawić :) Zatem: oliwy z Krety, Grecji i prawej strony basenu morza Śródziemnego zawsze będą delikatne, nieco kwiatowe z dalekim posmakiem cytrusowym. Potem będą te włoskie - tu już można wyczuć ich charakterek - jak to u Włochów ;)  wyraźnie zaznaczają swoją obecność ale nie dominują. No i Hiszpania z Portugalią. Mocne z charakterem a i nieco gorzkim - ale jakże fajnym - posmakiem. Spróbujcie,  z którym smakiem Wam po drodze :)