• UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 125 g (SŁOIK) - ARCHE

Brak towaru
41.66
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 16
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Paczkomaty InPost(Pobranie) 16
Paczkomaty InPost 16
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 20
Kurier 20
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 20
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 0 szt.
Waga 0.14 kg
SKŁADNIKI
morele japońskie* (80 %) (Prunus mume), sól morska, liście shiso - pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 15,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj Producenta Niemcy
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6
Producent - nazwa i adres ARCHE NATURPRODUKTE GMBH, LIEBIGSTRAßE 5A, 40721 HILDEN
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia