
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | OD 2 DO 4 DNI | ||||||||||||||||||
Cena przesyłki |
11
|
||||||||||||||||||
Dostępność |
|
||||||||||||||||||
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907709956315 |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
pektyna
amidowana 100%
OPIS
pektyna otrzymywana
z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości
żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek
żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a
także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do
napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są
całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję,
seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | nie ma |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Kraj Producenta | Polska |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 12 |
Producent - nazwa i adres | BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW |