• Kategorie
  • Parametry
  • Orzechy, migdały, kasztany, pestki

Orzechy, bakalie, ziarna i pestki to składniki, które wydają się wciąż być niedoceniane w naszej diecie. Bardzo często ich wykorzystanie ograniczamy jako składnik wypieków. A przecież sprawdzają się one doskonale także zamiast tradycyjnych słonych i niezdrowych przekąsek. Taka alternatywa wcale nie oznacza rezygnacji z przyjemności jedzenia. Bo one są naprawdę smaczne. I co równie ważne, są niezwykle zdrowe. Bogate w zdrowe oleje, pełne witamin i minerałów wspomagają pracę naszego organizmu na każdym jego poziomie, w każdym układzie.

Doceniając ich właściwości i rolę w naszej diecie, staramy się każdego dnia dostarczać Państwu najlepsze ich rodzaje. Pochodzące z upraw ekologicznych, jak najmniej przetworzone, zachowały swoje bogactwo smaku, aromatu, a także wartości odżywczych. Zarówno całe, jak i rozdrobnione, stanowią alternatywę dla niezdrowych przekąsek, a także pomysł na przełamanie smaku tradycyjnego dania, gdyż idealnie sprawdzają się w kompozycji z mięsami, także w sosach.