• Mieszanka luz na bułki bezglutenowe ciemne - Pięć Przemian

Symbol: 0000001256
Brak towaru
83.98
Wpisz swój e-mail
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu OD 2 DO 4 DNI
Cena przesyłki 11
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Paczkomaty InPost 11
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 15
Kurier 15
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 15
Paczkomaty InPost(Pobranie) 16
Kurier (Pobranie) 18
Kurier(Zagranica) 115
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg

Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek ciemnych.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 


Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.

3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Wsadź do piekarnika.

7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal

Tłuszcz: 6,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g

Węglowodany: 60 g

w tym cukry: 1,9 g

Białko: 9,9 g

Błonnik: 18 g

Sól: 2,3 g


Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia