• Kakao Proszek BIO Rainforest Foods

Symbol: RF018
Brak towaru
52.92
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu OD 2 DO 4 DNI
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 10
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 10
Paczkomaty InPost 11
Kurier 15
Paczkomaty InPost(Pobranie) 16
Kurier (Pobranie) 18
Kurier(Zagranica) 115
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
Czekolada to jeden z najbardziej lubianych produktów spożywczych na świecie. W swej surowej postaci jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia. Theobroma cacao jest małym, wiecznie zielonym drzewem uprawianym w tropikalnym klimacie, głównie w Ameryce Południowej. Jego owocem są ziarna Cacao (znane również jako Cacoa) stanowiące główny składnik czekolady. Pomimo, iż przemysłowa czekolada zawiera dużo cukru i tłuszczu, samo ziarno kakao jest niesamowicie zdrowym, zawierającym mnóstwo antyoksydantów pożywieniem. Zawiera kilka istotnych aminokwasów m. in. tryptofan i argininę. Kakao jest również znane z dużej zawartości magnezu. Kakao Rainforest Foods jest produkowane w sposób ekologiczny przez rolników w Peru. Strąki kakaowca są zbierane ręcznie, a następnie oddzielane od siebie i pozostawiane do fermentacji. Miąższ otaczający ziarna fermentuje i wycieka,przez co zmniejsza się gorycz ziaren. W kroku ziarna są myte i suszy się je. Suszone ziarna są obierane i oddzielane od siebie. Po wyciśnięciu masła kakaowego mieli się je na proszek. Kakao Raiforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest .Jedyną gwarancją, że klient kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych ,w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05.Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu-produkt nie jest ekologiczny. Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym. Sposób użycia: Kakao dodać do ciepłej wody, aby uzyskać czekoladowy napój. Może być używany do pieczenia ciast, tortów, ciasteczek, muffinów, owsianki itp. Odpowiedni dla Wegetarian i Wegan Należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.

Skład: Ekologiczne sproszkowane kakao
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia