SKŁADNIKI
krewetka bananowa*100 % (Penaeus Merguiensis) (*
certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS;
Krewetki bananowe
Penaeus merguiensis są doceniane ze względu na ich lekki, słodki smak.
Łagodny smak krewetek bananowych sprawia, że idealnie nadają się do lekkich i
delikatnych dań. Krewetki te należą do krewetek białych, są hodowane w
Wietnamie, w płytkich i mętnych wodach. Ich pancerz jest bladożółty lekko
nakrapiany czerwono-brązowymi kropkami. Krewetki obrane wyglądem przypominają
krewetki białe Litopenaeus vannamei.
Gatunek ten jest popularny w
USA, Kanadzie, Azji. Krewetki surowe, obrane, bez jelitka, z ogonkiem,
glazurowane.
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu: 3. Ilość krewetek:
31 - 40 sztuk.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
W 100 g
Wartość energetyczna: 285 kJ
/ 68 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0
g
Białko: 16 g
Sól: 0,2 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na
rozgrzanej patelni smażyć około 7 minut. Produkt gotowy do spożycia po
zastosowaniu obróbki termicznej.
UWAGI
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać
ponownie po rozmrożeniu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWANIA
Przechowywać w lodówce (1 dzień),
w zamrażarce w
temp. - 6 stopni C (1 tydzień), - 12 stopni C (1 miesiąc), poniżej -18 stopni C do daty minimalnej trwałości.